2015. június 28., vasárnap

Mora mánia.

Ritkán szoktam mondani ilyet, de ez megéri az árát. Csak úgy beszélnék róla, mint egy barátról, aki ha kell segít nekünk, ha puszta kézzel nem boldogulnánk. A családját már rég ismerem, hiszen évek óta Mora Classic használó vagyok. Némi kis átalakítás ( tüskehosszabbítás, és laposabb markolat ) után, olyan dolgokat is megcsináltam vele, ami még egy vaskosabb kés becsületére válhatott volna. Aztán jöttek a modern vonalvezetésű Companion modellek. Azt elismerem, hogy ergonómiai szempontból szinte már tökéleteset alkottak a tervezők, és öröm kézbe fogni bármelyik újabb késüket, de..........................csinálhatnák már végre egy lehhhellletnyivel vastagabb pengéből is a még újabbakat. Na ekkor jött a kegyelemdöfés a Mora részéről. Piacra dobta a Heavy Duty-t, majd kicsivel később a High Q-t is. Na ő lett a kedvencem. Minden ízében betalált nálam. Nézzétek csak meg hogy laza mozdulatokkal hogy lehet egy kis tűzrevalót, gyujtóst aprítani vele. Ezen kívűl akár az étalhez szükséges alapanyagok feldolgozásánál is segíthet. Bár én azon a véleményen vagyok.............Az ember ( a kések szempontjából ) nehéz munkákra szénacél pengés ( C100 ) Morát használjon. De ha eljön az étkezés ideje, akkor inkább a rozsdamentes ( 12C27 ) változatot preferálja. A két kés együtt sem haladja meg a 10.000. Forintot. Az meg ugye sokkal kevesebb mint mint egy " lapostévé ", amit amúgy is csak bámulni lehet.